Havlíčkův Brod – Kometa Brno

Třetí letošní sobotu nás čekaly první domácí zápasy v druhé polovině soutěže. Proti Kometě Brno se nám v prvním kole podařilo uhrát 2 body za výhru v tiebreaku.

V sobotu jsme po dlouhé době mohli nastoupit v téměř kompletní sestavě. Hlavně na útoku nechyběl nikdo z útočníků. Naopak soupeři klíčoví útočníci chyběli. Nic to ale neměnilo na tom, že jsme na soupeře vlítli výborným servisem a obrannou. Celý první zápas měl soupeř problémy s prosazením a my poctivě čapnuté balony trestali výborným útokem. První zápas jsme tak rychle získali 3:0.

V druhém zápase Kometa výrazně zlepšila příjem, což jí umožnilo hrát více středem a kombinovat. I my jsme však drželi vysokou laťku na útoku, a tak kdo se přišel v sobotu na Stavebku podívat, viděl výborný volejbal a bitvu o každý bod. Žádný z týmů neodskočil do většího vedení a všechny sety se rozhodovaly prakticky v koncovce. Nakonec musel o vítězi rozhodovat tiebreak. Do toho lépe vstoupil Havlíčkův Brod a již při změně stran měl rozhodující náskok pro zisk cenného vítězství. Nejlepšími výkony sezóny se tak dokázal vzdálit posledním místům v tabulce.

TJ Jiskra Havlíčkův Brod – SKP Kometa Brno 3:0 (18,17,15) a 3:2 (-23,20,-23,22,6)

Sestava: Kliment, Hromádko, Vácha, Novák, Částka, Trnka, Pleskač, Matějka, Jelínek, Doležal, libero Meloun