Extraliga kadetek v plném proudu

2. a 3. října odjelo A-družstvo kadetek na extraligový turnaj do Chodova u Karlových Varů.

Proti prvnímu soupeři z Plzně jsme odehráli podle mého názoru nejhezčí zápas. Bojovný, koncentrovaný a týmový výkon přinesl vítězství 3:1 (21, 23, -23, 23).
Následoval soupeř ze Střešovic – bohužel se nám nepodařilo zopakovat náladu a výkon z prvního utkání, Střešovice navíc těží z mnohem širšího kádru jak v klubu, tak na turnaji a zvítězily 1:3 (10, 18, -23, 18).
V přeloženém utkání proti Mikulovce jsme doslova utrpěli výhru 3:1, výkon byl na hranici agónie. Vzhledem k tomu, že to byl ten den třetí čtyřsetový zápas a hrálo se od 19hod je to pochopitelné a omluvitelné. Co omluvitelné není, je přístup, kdy čekáme, že se soupeř porazí snad sám – už dvakrát prohrál tak prohraje automaticky potřetí? Karma je neúprosná a podcenění soupeře nás stálo hned první set, naštěstí se podařilo tým včas nastartovat 3:1 (-24, 17, 16, 20).
Na závěr nás v neděli čekal domácí Chodov a přestože jsme věděli, co bude hrát, tak byl výkon domácích tak dominantní, že nás bez problémů přejeli 3:0. Sehranost – hlavně fantasticky rychlá souhra s univerzálkou v kombinaci s účinným servisem Chodova byly zkrátka nad naše síly.
0:3 (-10,-17,-19)
Kromě poznatků, kde jsou naše slabiny a na čem musíme pracovat jsme si domů přivezli cenné 3.místo a možnost pořádat další extraligový turnaj!