Další extraligový turnaj kadetek pro Havlíčkův Brod

Domácí extraligový turnaj se skutečnil 6. a 7.11. Pro obsazenost naší domácí haly se odehrál na palubovce chotěbořské sportovní haly Junior. Přivítali jsme družstva SVBC ( pod touto zkratkou startuje klub z Dobřichovic), Plzně, Šternberka a Prostějova.

Proti SVBC jsme začali velmi dobře, rychlou hrou a kvalitním servisem jsme rychle získali vedení 5:1. Po odpískané technické chybě se na podání dostal soupeř, oplatil nám na servisu stejnou mincí, dostal se do zápasu a ovládl bez větších problémů první dva sety a směřoval k hladkému vítězství. Do třetího setu jsme obměnili sestavu a posty hráček. Tým se probral, urval pro sebe třetí set a pak hladce i čtvrtý set. V rozhodujícím tie-breaku jsme obrátili nepříznivý vývoj a po výhře 17:15 jsme získali cenné vítězství 3:2 (-17, -19, 23, 16, 15).
S Plzní jsme se již jednou střetli a i tentokrát jsme slavili výhru 3:1, hra byla celkově vyrovnaná.
Na nědělní zápasy nás posílily hráčky z Demlovky a Bedřichova na postech smečařky a libera a perfektně zapadly do rozjetého vlaku, což nikdy není snadné.
V neděli nás čekal nevyzpytatelný Šternberk. Týmu, který táhly reprezentační nahrávačka a smečařka r.04, jsme povolili v prvním setu 14 a ve třetím 13 bodů, pravá volejbalová bitva se strhla ve druhém setu, který dopadl 31:29 v náš prospěch. Nádherný zápas a náš nejlepší výkon tohoto turnaje. 3:0 (14, 29, 13).
S jistotou postupu do vyšší skupiny jsme nastoupili do posledního utkání proti Prostějovu. Tým vede mládežnický reprezentační trenér Novák a i hráčky jsou součástí reprezentačních výběrů r. 04 a 06. Začali jsme přesvědčivě 25:19, další set jsme ztratili 23:25, třetí jsme stejným poměrem vyhráli. Ve čtvrtém jsme podlehli 21:25, to už působily obě družstva po celém víkendu dost unaveně. Přesto se holky ve druhé půli nepříznivě se vyvíjejícího tie-breaku zmobilizovaly, odvrátily mečboly a vybojovaly vítězství 20:18 a tím i celkové první místo na turnaji. 3:2 (19, -23, 23, -21, 18).

Celý víkend jsme se mohli opřít o stabilně dobrý příjem a účinné, ale přitom jisté podání s minimem chyb. V obraně bych vyzdvihl hru v zóně VI. Kde jsme všechny soupeře jednoznačně převyšovali, byla rychlá útočná souhra středem. Celkově jsme určitě neměli nejvyšší ani nejzkušenější hráčky, ale společně s SVBC jsme působili nejvíce sehraným a týmovým projevem.

Na příští turnaj vyrážíme 4.12., budou nás čekat týmy SVBC, Přerova, Frýdku-Místku a Ostravy, držte nám palce.

Sestava:
Vašíčková Renata (C) (S, B)
Havlíčková Adéla (S)
Coufalová Aneta (L)
Hejtmánková Klára (U) – nehrála pro zranění
Chalupová Nela  (N)
Kalinová Anna (S, U)
Lesáková Andrea (S) hostování z Chotěboře
Papežová Jana (B)
Pátková Ema (B, U)
Salivarová Adriana (S)
Štecová Barbora (B)
Vorálková Kateřina (L) hostování z Bedřichova
Votavová Tereza (S) hostování z Demlovky 

trenér Petr Pátek

Celková tabulka 2. turnaje extraligy kadetek.