Odstartovala 2. liga mužů

První soutěžní kolo ve 2. lize mají za sebou i muži. V prvním zápase se podařily urvat první 3 body za vítězství 3:1, ve druhém byli však lepší domácí a vítězství 3:1 patřilo Mnichovu Hradišti.volejbalisté TJ Jiskra Havlíčkův Brod v 2. lize mužů

Zcela obměněný tým Mnichova Hradiště, než který jsme znali z předešlých let, disponoval mladými hráči hrajícími extraligu U22 za Benátky. V prvním zápase jsme si s dravým mládím dokázali poradit a i když se dvakrát rozhodovalo ve vypjatých koncovkách, brali jsme první 3 body za výhru 3:1 (25-17,27-29,25-19,29-27).

Ve druhém zápase se k jedinému útočníkovi Hradiště, který nás přehrával, přidali další hráči soupeře a hra se rázem otočila. Nedokázali jsme soupeře zatlačit servisem a obranou a sami jsme měli problém s hladkým ztrátováním. Důsledkem byla ztráta prvních dvou setů a i přes vítězství ve třetím, nebylo možné dostat soupeře pod sebe. Mnichovo Hradiště zaslouženě zvítězilo 3:1 (25-21,26-24,22-25,25-20).

Sestava: náhra Michal Hromádko, univerzálové Honza Kučera a Ondra Hroch, smeč Ondra Částka, Petr Novák, Aleš Nečas a Lukáš Zikmund, blok Kuba Doležal, Vojta Jelínek a Matěj Dočekal, libera Honza Meloun (zároveň trenér) a Pepa Chalupa.

Další zápasy odehrajeme společně s B týmem 14.10. v tělocvičně SPŠ Stavební. Naším soupeřem bude Dvůr Králové nad Labem, béčko se utká s Jihlavou.