Úspěšný domácí turnaj extraligy U18Z volejbalistek

Uplynulý víkend jsme v hale Jiskry pořádali extraligový turnaj první skupiny kadetek (U18Z).

extraliga dívek U18 ve volejbalu TJ Jiskra Havlíčkův Brod

V ranním zápase jsme se utkali s týmem Madety České Budějovice, v jehož středu nastupují tři hráčky reprezentačního výběru U18. V neúplné sestavě jsme statečně vzdorovali a padli jsme až v tie-breaku, nicméně vydřený bod a předvedený výkon byly vysoko nad předzápasovým očekáváním.

Večer nás čekal tým loňského šampiona VK Dukly Liberec. Před zaplněným hledištěm jsme favorita v krásné pětisetové bitvě porazili 3:2 a po prvním dnu jsme se třemi body drželi druhé místo za suverénním Lanškrounem.

Právě Lanškroun byl naším posledním soupeřem v neděli. Šanci se předvést před domácím publikem dostaly postupně všechny hráčky a i přes prohru 1:3 výkonem rozhodně nezklamaly. Konečné třetí místo a setrvání v nejvyšší skupině extraligy jsou parádním vstupem do letošní sezóny.

Příští turnaj 1. skupiny nejvyšší domácí soutěže bude hostit Lanškroun o víkendu 4.-5.11. Kromě domácích nás čeká opět Dukla Liberec a tým SGLD Brno.

Pod hlavičkou Jiskry HB nastoupily: Hrochová Kristýna (TJ Sklo Bohemia Světlá n. Sáz.), Kolářová Sabina (TJ Sokol HB), Kulhánková Tereza, Lesáková Andrea (TJ CHS Chotěboř), Matějková Petra (TJ Sokol HB), Maříková Agáta (TJ Sokol Štoky), Medková Julie, Medová Daniela (TJ Sokol Štoky), Pátková Ema, Vodičková Agáta (TJ Sokol Štoky), Záborská Kamila, Zavřelová Julie a Zimprichová Tereza (obě TJ Sokol HB)