Víkendový maratón mužů aneb 9 bodů od sedmi statečných

Na dohrávku zápasů, na které nebylo možné odcestovat kvůli prosincové sněhové kalamitě, odjelo kvůli pracovním a studijním povinnostem pouze 7 hráčů. Hned v sobotu následovaly zápasy krajského béčka a opět 2. ligy.

muži volejbalového klubu TJ Jiskra Havlíčkův Brod

I přes razantní styl hry Hronova jsme se postupně adaptovali na tempo domácích a výborným výkonem bez možnosti střídání získali velmi cenných 6 bodů.

VK Hronov – TJ Jiskra Havlíčkův Brod 1:3 (17,-19,-24,-11) a 1:3 (-16,20,-19,-15)

Sestava: Michal Hromádko, Honza Kučera, Ondra Částka, Petr Novák, Vojta Jelínek, Kuba Doležal a Honza Meloun

Druhý den zahajovali své zápasy krajští muži proti Telči a od 11 hodin následovala tentokrát předehrávka 2. ligy proti Mnichovu Hradišti. Premiéra v nové sportovní hale nebyla vůbec jednoduchá a chvíli trvalo, než se hráči přizpůsobili novému centr kurtu. Kvalitní Mnichovo Hradiště domácí výrazněji zatlačili až ve druhém setu a první zápas se podařilo získat 3:0.

V odpoledním zápase jsme již nedokázali kvůli únavě soupeři dlouho vzdorovat, a i přes výpomoc od hráčů B týmu, to na vítězství nestačilo a prohráli jsme 1:3.

TJ Jiskra Havlíčkův Brod – TJ Sokol Mnichovo Hradiště 3:0 (22,16,22) a 1:3 (-25,27,-15,-21)

Sestava: Michal Hromádko, Honza Kučera, Ondra Částka, Petr Novák, Vojta Jelínek, Kuba Doležal a Honza Meloun, střídali Matěj Dočekal, Honza Vacek, Lukáš Zikmund

„Oba dny nás drželi nad vodou všichni tři útočníci (Ondra Č., Petr N. a Honza K.) s Michalem Hromádkem, který musel častěji zpravovat nahrávkou nepřesné příjmy. Tuto sezónu táhne na náhře sám a špička tabulky je výrazně jeho zásluha. Blokaři Vojta s Kubou nedostali tolik prostoru v útoku, o to více pomohli neskutečnými bloky. Dotáhl se k nim Matěj Dočekal, který bude přebírat hlavní otěže. Pokud budeme takto silní v útoku z krajů sítě a k tomu výborně bránit, mohli bychom opět končit na předních místech tabulky.“ zhodnotil náročný víkend trenér a libero Honza Meloun, který si navíc střihl i pár setů s béčkem.

TJ Jiskra Havlíčkův Brod – SK Telč 1:3 (-16,-17,20,-20) a 1:3 (-18,-24,18,-19)
Sestava: Honza Vacek, Matěj Dočekal, Honza Čeleda, Tomáš Trnka, Michal Beneš, Honza Meloun, Lukáš Zikmund, Ondra Hroch

Tabulka 2. ligy mužů, skupina B