Z nebe do pekla a zpět

O víkendu 20.-21.1. jsme v nové sportovní hale TJ Jiskra hostili čtvrtý bodovaný turnaj extraligy U18.

extraligový tým dívek U18 TJ Jiskra Havlíčkův Brod

V sobotu ráno nás čekal již tradiční soupeř KP Brno. Zápas krásný, bojovný a vyrovnaný, bohužel přinesl zranění nahrávačky a Kápéčko v něm zvítězilo 3:2. Za předvedený výkon si ale hráčky vysloužily respekt a potlesk zaplněné haly.

V očekávání podobného výkonu jsme se na večerní zápas proti Kralupům před domácím publikem těšili – jaká pošetilost… Kralupy na nás vlétly, neskutečně jim lepil servis, který jsme těžko odvraceli. Když jsme se konečně na servis dostali my – zkazili jsme. V domácím prostředí těžko pochopitelné. Zmar, bída a rozčarování, 0:3 zaslouženě.

Na neděli bylo potřeba změnit náladu v týmu, vyměnili jsme trenéra. Občas nějaká chyba přišla, ale konečně na hráčky nikdo zběsile nehulákal. V zápase o udržení druhé nejvyšší skupiny šlo hlavně o zachování reálné šance na finálový turnaj. Oslabeni o hostující hráčky Sokola, které si plní povinnosti v mateřském klubu, čelíme Madetě České Budějovice. Hrajeme odvážně, ale ani Madeta nechce dát kůži lacino, po dvou hodinách je stav 2:2. V tiebreaku nám docházejí síly, Budějice vedou 6:13, takový stav se dohrává jen z povinnosti. Většinou. Ne, když je na place tahle banda. Blok, smeč, eso – 9:13, timeout ČB. Dvě útočné chyby soupeře, který už evidentně znervózněl a střídá. Razantně dohráváme špatný příjem soupeře. Střídání zpátky. Chytáme v poli nechytatelnou bombu z hlavního kůlu, další útok ubráníme blokem. 13:13 a druhý time ČB. Spolehlivý servis, špatný příjem soupeře jistíme blokem, matchball HB. Další servis, dobře připravený útok z hlavního kůlu se tříští o náš pevný blok a je hotovo!

Zázraky se dějí a my sníme dál

extraligový tým dívek U18 TJ Jiskra Havlíčkův Brod