Držíme se zuby nehty

O víkendu 10.-11.2. jsme v Prostějově odehráli pátý bodovaný turnaj extraligy U18. Kvůli jarním prázdninám, marodce a souběžným zápasům jsme odjeli hájit třetí místo extraligy v dost pozměněné sestavě.

extraligový tým dívek U18 TJ Jiskra Havlíčkův Brod

V sobotu ráno nás čekal průběžně druhý tým soutěže Lanškroun. Za stavu 1:1 na sety a po nadějném vedení 18:12 jsme neproměnili setball a prohra 25:27 se podepsala na naší náladě a do té doby vyrovnaný zápas soupeř ve čtvrtém setu ovládl.

Na večerní zápas od 19:00 proti Prostějovu již dorazily posily. Hrál se opět bojovný, kvalitní a vyrovnaný volejbal, výsledek 0:3 pro Prostějov byl až nezaslouženě přísný. Obě prohry byly se vztyčenou hlavou po dobrých výkonech.

V neděli nás čekalo KP Brno v zápase pravdy – vítěz udrží druhou skupinu a výrazně se přiblíží účasti na finálovém turnaji pro šest nejlepších.

Po plánovaném odjezdu čtyř hráček nás zůstalo osm – z toho čtyři starší žákyně. Na bloku se střídaly smečařky, na účku tvrdila muziku nahrávačka. KP v plné sestavě, počtem na dva naše týmy a s ohromnou výškovou převahou. Drželi jsme se statečně přes půlku prvního setu, pak nás Brno zaslouženě přejelo: 25:16 a 25:12, nefungovalo nám nic. Třetí set, rotace postavení a smečařek, tentokrát se držíme déle. Přesto Brno kráčí k poklidné výhře – vede 23:18, pak 24:21 a je bod od vítězství. A pak se stal takový malý volejbalový zázrak (pokolikáté už v této sezóně?) Odvážný servis, neprostupný blok, obětavost v poli a bezchybný útok. Výsledkem byl obrat v setu na 27:25. Čtvrtý set na vlně euforie 25:22 a šlo se do tiebreaku. Brno zpátky na koni plní roli favorita a vede 13:10 a 14:13, ale tahle parta se prostě nevzdává. Povzbuzované i hráčkami Lanškrouna (díky ❤) odvracíme matchball, úspěšně bráníme a hned při naší první šanci nekompromisně ukončujeme zápas. Vítězství 16:14, obrovská radost a další úžasný příběh do deníku téhle sebranky.

Finálový turnaj je na dosah!