Muži drží ve 2. lize krásné druhé místo

Po sérii zápasů s předními týmy tabulky byla bilance mužů v druhé polovině soutěže 5 výher a 5 proher. Se Svitavami, které se k první trojci přibližují, byl každý bod důležitý.

druholigoví muži TJ Jiskra Havlíčkův Brod

Svitavy první dva sety lépe útočily a zaslouženě vedly 2:0. Havlíčkův Brod prostřídal a ve třetím setu se zlepšil jak útok, tak obrana na síti i v poli. Hráči Svitav se dostali pod tlak a dělali více chyb. Stav zápasu byl rázem srovnán na 2:2 a i v tiebreaku byl šťastnější Havlíčkův Brod.

Odpolední zápas začaly opět lépe Svitavy. Výborným útokem se hosté dostali do vedení 1:0 a opět to nevypadalo dobře. Zlom přišel ve druhém setu, kdy Havlíčkův Brod získal koncovku 29:27. Kuba Doležal na univerzálu nejen, že výborně útočil, ale i několikrát blokem zastavil nejlepší útočníky Svitav. Bojovalo se o každý míč a domácí postupně přebírali otěže zápasu a Svitavy porazili 3:1 na sety. Pro Kubu Doležala to byl nejlepší a zároveň poslední zápas v sezóně a přejeme mu hodně štěstí a úspěchů v neměckém Frankfurtu.

Děkujeme divákům za mohutnou podporu v obou zápasech. V dalších domácích zápasech 9. března přivítáme momentálně třetí tým tabulky, Hronov.

TJ Jiskra Havlíčkův Brod – TJ Svitavy 3:2 (-22,-20,21,19,11) a 3:1 (-16,27,14,17)

Sestava: Michal Hromádko, Jan Vacek, Jakub Doležal, Petr Novák, Ondřej Částka, Vojtěch Jelínek, Matěj Dočekal, Ondřej Hroch, Lukáš Zikmund, libera Aleš Nečas a Jan Meloun

druholigoví volejbalisté TJ Jiskra Havlíčkův Brod