Kvalifikace na Mistrovství republiky mladších žákyň U14

V sobotu a v neděli patřila nová hala volejbalu. Konalo se zde 1. kolo kvalifikace na Mistrovství republiky mladších žákyň. Do prvního kola se přihlásilo 87 družstev z celé republiky, které byly rozděleny do 10 převážně devítičlenných skupin a z každé skupiny postupovaly do dalšího kola pouze 4 týmy. Náš oddíl hostil skupinu F, kam kromě našich děvčat byla zařazena děvčata z Nymburka, Komety Prahy, Hradce Králové,ABC Braníku (Praha), Znojma, Pelhřimova, SVBC (Dobřichovice) a Školy volejbalu (České Budějovice).

mistrovství ČR U14 TJ Jiskra Havlíčkův Brod

Systém těchto 9 členných skupin nás donutil odehrát sobotní den s maximálním nasazením a minimálním střídáním, abychom si zajistili na neděli boj ve skupině o 1.až 3.místo. To se nám povedlo, a netížila nás odpovědnost bojovat o tu poslední, postupovou příčku.

mistrovství ČR U14 TJ Jiskra Havlíčkův Brod mistrovství ČR U14 TJ Jiskra Havlíčkův Brod mistrovství ČR U14 TJ Jiskra Havlíčkův Brod
V neděli si zahrála už i lavička a já si mohl vyzkoušet, co by mohlo, nebo nemohlo fungovat do dalších zápasů. Každopádně povedlo se postoupit do 2. kola mezi 40 nejlepších týmů z celé republiky, které se bude konat 27.- 28. 4. a byli jsme přiděleni do skupiny, která se odehraje v Karlových Varech.

mistrovství ČR U14 TJ Jiskra Havlíčkův Brod mistrovství ČR U14 TJ Jiskra Havlíčkův Brod

Děkuji všem, kteří se podíleli na přípravě a organizaci turnaje (Václav Meloun, Mirek Kohout, Šárka Poubová), rozhodčím a zapisovatelkám (děvčata z oddílu starších žákyň). Turnaj se povedl jak po sportovní, tak i organizační stránce.

Díky všem Radim Smejkal