Rok 2020 bude brzy minulostí

Dlouho jsme zde nepublikovali žádné informace ohledně dění v našem klubu. Všichni se musíme potýkat s měnícími se podmínkami během probíhající pandemie, ale jelikož nastal konec roku, dovolte nám alespoň rychlé ohlédnutí za rokem 2020.

nejmenší volejbalisté TJ Jiskra Havlíčkův Brod
Nejmenší volejbalisté TJ Jiskra Havlíčkův Brod

Už konec minulé sezóny byl poznamenán nastupující pandemií. Většina soutěží nebyla dohrána a nás může alespoň těšit, že předčasný konec nezpůsobil žádnou ztrátu některé z našich soutěží, ba naopak.

Ženy pokračují v 1. lize, muži ve 2. lize. K již tradičním prvoligovým juniorům se přidaly ve stejné soutěži i juniorky. Velkého úspěchu dosáhly kadetky, které vybojovaly extraligu a zároveň obsadily i 1. ligu kadetek.

Velmi nás těší obsazenost jak týmů, tak soutěží v mládežnických složkách. Především v dívčích týmech je obrovský zájem o volejbal, což potvrzuje téměř plné obsazení soutěží v těchto kategoriích.

extraliga kadetek TJ Jiskra Havlíčkův Brod
Extraligové kadetky TJ Jiskra Havlíčkův Brod

Co se týče našich nejmenších, začínajících volejbalistů, mrzí nás probíhající omezení nejvíce. V dříve plné sportovní hale, kde se během tréninku pohybovalo okolo 50ti dětí, je dlouhou dobu prázdno.

Od půlky října jsou soutěže opět zastaveny a s netrpělivostí budeme očekávat vývoj situace po novém roce.

Poděkování a obdiv zaslouží hráči, hráčky i trenéři, kteří využívali a využívají každé možnosti trénování i během omezení a za nepříznivých podmínek. Vydržme tvrdě pracovat i v následujícím roce a výsledky se opět dostaví.

Na závěr bychom chtěli všem fanouškům, partnerům, rodičům, hráčům, hráčkám, trenérům, trenérkám, „bafuňářům“, pomocníkům a přátelům našeho klubu popřát klidné svátky, šťastné a veselé Vánoce, úspěšný vstup do Nového roku a hlavně hodně zdraví v roce 2021.

Volejbalisté TJ Jiskra Havlíčkův Brod